FINANCIEN

Zorg in Natura (ZIN)


Per mei 2012 levert Aan de Hand Zorg in Natura via Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ). Om Zorg in Natura te ontvangen moet u uw kind aanmelden bij de gemeente waar u woont. Op basis van een intake/inschrijfformulier en een gesprek wordt uw situatie beoordeeld. U krijgt indien de situatie positief wordt beoordeeld een budget toegekend. Het ZIN budget kunt u vrij besteden. Op = op. U ontvangt geen factuur en hoeft geen administratie bij te houden. Aan de Hand factureert de zorg bij de Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ), SZZ factureert bij uw gemeente.


PGB (persoonsgebonden budget)


Soms wordt er nog een PGB verstrekt, bijvoorbeeld omdat wij niet zijn gecontracteerd met u gemeente. U kunt zich aanmelden in de gemeente waar u woont. Op basis van een intake/inschrijfformulier en een gesprek wordt uw situatie beoordeeld.

U kunt de zorg zelf inkopen bij elke instelling. Het kan dus zo zijn dat uw kind bij Aan de Hand komt logeren en dat u via een andere organisatie zorg inkoopt.

Het PGB budget is vrij besteedbaar. U bent verplicht om bij het SVB eenmalig een zorgovereenkomst in te sturen van de organisatie waar u zorg van wilt ontvangen. Wanneer het SVB het administratief heeft geregeld kunnen de rekeningen ingediend worden. Vanaf 2016 betaald het SVB rechtstreeks aan de zorgverlener. Wilt u inzicht in de PGB tarieven? Neem dan contact met ons op.


Eigen financiëring


U kunt er ook voor kiezen om de bekostigingen zelf te betalen. Voor iedere zorg afname betaald u dan zelf de factuur.


Aan de Hand beschikt over 25 slaapkamers, waarvan 2 slaapkamers op de begane grond zijn voor mindervalide deelnemers. Daartussenin is een MIVA badkamer met toilet.

 

De deelnemers slapen alleen in een slaapkamer en kunnen gebruik maken van een toilet en/of douche in het centrale gedeelte van de eerste verdieping.

 

De slaapkamers hebben een cijfer en een dierenthema, zodat de deelnemer goed kan onthouden in welke kamer hij of zij slaapt. De naam wordt met een foto in het kamerbordje geschoven, zodat ook voor de zorgkundig coaches duidelijk is wie er in welke slaapkamer slaapt.

 

In de nacht is er minimaal 1 zorgkundig coach aanwezig in de vorm van een slaapdienst. Deze slaapt in leidingkamer 1 of 2.